ရန္ကုန္ ၾသဂုတ္ ၂ဝ
ေစ်းကြက္အတြင္း ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိသည့္
ငါးပိမ်ားတြင္ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ေရာေႏွာ ပါဝင္ေနေၾကာင္း စားသံုးသူ ကာကြယ္ ေရး
အသင္းမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ငါး၊ ပုစြန္ ထြက္ရွိေသာ ေဒသမ်ား၌ ငါးပိ
ထုတ္လုပ္မႈ လုပ္ငန္းမ်ား သည္လည္း စီးပြားေရး ေစ်းကြက္ တစ္ခု အေနျဖင့္
ရွိေနေၾကာင္း၊ ယခင္ သဘာဝ နည္းအတိုင္း စီးပြားျဖစ္ ငါးပိထုတ္လုပ္မႈ
အဆင့္ဆင့္မွာ ေျခာက္လခန္႔ ၾကာမွ ရရွိေၾကာင္း၊ ယခုမူ ေစ်းကြက္ အတြင္းသို႔
အျမန္ ေရာင္းခ်ႏိုင္ရန္ တစ္လခန္႔ႏွင့္ ငါးပိ ထုတ္လုပ္ရာ၌ ဓာတ္ေျမၾသဇာ
အျပင္း၊ အေပ်ာ့ မ်ားကို အသံုးျပဳ လာၾကေၾကာင္း သိရသည္။
''ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ဒီလို လူကို အႏၲရာယ္
ျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ ေဆးဝါးေတြ အသံုးျပဳၿပီး စားေသာက္ကုန္ေတြ ထုတ္ေနတဲ့ လုပ္ငန္း
ေတြကို ထိေရာက္စြာ အေရးယူ သင့္တယ္။ ငါးပိတစ္ထုပ္ကို အိမ္တစ္အိမ္က
က်ဳိလုိက္ရင္ ရလာတဲ့ ငါးပိရည္ကို တစ္မိသားစုလံုး စားသံုးၾကတ့ဲအတြက္ ပိုၿပီး
အေရးႀကီး ပါတယ္။ ဒီလို က်န္းမာေရး ထိခိုက္ေစတဲ့ စားသံုးကုန္ေတြကို
တားျမစ္ေပး ေစခ်င္ပါတယ္'' ဟု ၎က ဆက္လက္ ေျပာၾကားခဲ့သည္။ စီးပြားေရးအရ
တြက္ေျခကိုက္ေအာင္ ငါးပိ ထုတ္လုပ္သည့္ လုပ္ငန္းမ်ားတြင္ ပံုမွန္
သဘာဝအတုိင္း ငါးပိ ထုတ္လုပ္ေသာ ေဒသမ်ားတြင္ပါ ဓာတ္ေျမၾသဇာ အသံုးျပဳ မႈ
ျပဳလုပ္ လာေနေၾကာင္း သိရသည္။
အဆုိပါ ငါးပိ စားသံုးမႈသည္ ျမန္မာႏိုင္ငံ၌
သာမက အိမ္နီးခ်င္း ႏိုင္ငံ မ်ားတြင္လည္း စားသံုးၾကေၾကာင္း၊ငါးပိ
အမ်ဳိးအစား မ်ားစြာရွိၿပီး ျမန္မာ ႏိုင္ငံတြင္ သဘာဝ နည္းအတုိင္း
ထုတ္လုပ္သည့္ ငါးပိ ေလ်ာ့နည္း လာေၾကာင္း၊ ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ ငါးပိ
အမ်ားဆံုး ထြက္ရွိသည့္ ေဒသမွာ ဘိုကေလး၊ ဖ်ာပံု၊လပြတၱာ၊ ေျမာင္းျမႏွင့္
ပုသိမ္ၿမိဳ႕ရွိ သက္ကယ္ေသာင္တို႔ ျဖစ္ၾက ေၾကာင္း သိရသည္။
ျမ၀တီ....................မွ
0 comments:
Post a Comment