<div style='background-color: none transparent;'></div>

Home » » အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္နိုင္သည့္ အစားအစာမ်ား

အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္နိုင္သည့္ အစားအစာမ်ား




မၾကာေသးမီ ကာလအတြင္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နွုန္းဟာ ျမင့္တက္ လာပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အမ်ိဳးသား ေတြနဲ႔ ႏႈိင္းယွဥ္ရင္ အဆုတ္ အရြယ္အစား ေသးငယ္တဲ့ အမ်ိဳးသမီး ေတြမွာ အျဖစ္မ်ား လာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဆုတ္ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြ ရွိပါတယ္။ ေဆးလိပ္ ေသာက္သူ ျဖစ္ေနရင္ေတာင္ ကာကြယ္ႏိုင္ ပါသတဲ့။ ေအာက္ပါ နည္းလမ္း ေတြဟာ အဆုတ္ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ ေစႏိုုင္ၿပီး ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ ေျခကို ၆၇ ရာခိုင္နွုန္းေက်ာ္ အထိ ေလွ်ာ့ခ် နိုင္ပါတယ္။
ခရင္မ္ဘယ္ရီေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ပါ
ခရင္မ္ဘယ္ရီသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ Proanthocyonidins ေခၚဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းဟာ ကင္ဆာလို႔ သံသယျဖစ္ေစ တဲ့ အဆုတ္ဆဲလ္ေတြ ပြားမ်ားမႈကို ပိတ္ ပင္ေပးပါတယ္။ လက္တစ္ဆုပ္စာ ဘယ္ ရီသီးအေျခာက္ ဒါမွမဟုတ္ ခရင္မ္ ဘယ္ ရီေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔စဥ္ေသာက္ပါ။
တစ္သွ်ဴးအနာက်က္ေအာင္ ဗီတာမင္အီး စားပါ
ေကြကာ၊ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ Pecans ေတြမွာ အနာက်က္ေစႏိုင္တဲ့ Gamma- toco-pherol ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီ ဗီတာမင္အီး ျဒပ္ေပါင္းဟာ ပ်က္စီးေန တဲ့ အဆုတ္တစ္သွ်ဴးေတြကို ျပန္လည္ ျပဳျပင္ႏိုင္ၿပီး ကင္ဆာအႀကိဳဆဲလ္ေတြ ႀကီးထြားမႈကို ပိတ္ပင္ႏိုင္တဲ့ အတြက္ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၅၀ ရာခိုင္ ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ Texas တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါ တယ္။ ေန႔စဥ္ ႏွစ္ေအာင္စမွီဝဲပါ။
ကဖင္းမပါဝင္ေသာ ေကာ္ဖီေသာက္ပါ
သင္ဟာ ေဆးလိပ္ေသာက္သူျဖစ္ ေနရင္ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ဆင့္ခံ ေဆးလိပ္ ေတြကို ပံုမွန္႐ွဴေနရသူ ျဖစ္ေနရင္ သင္ ေသာက္ေနက် ေကာ္ဖီႏွစ္ခြက္ကို ကဖင္း မပါဝင္တဲ့ ေကာ္ဖီနဲ႔ အစားထိုးၿပီး ေသာက္ ပါ။ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၆ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်ႏိုင္တယ္လို႔ Buffalo ကင္ဆာ ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ေကာ္ဖီမွာ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ေတြက ေဆး လိပ္ေငြ႕မွာ ပါဝင္တဲ့ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ တဲ့ပစၥည္း (Carcinogen) ေတြကို ခြဲႏိုင္ ေပမယ့္ ကဖင္းက ဒီဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြရဲ႕ လုပ္ႏိုင္စြမ္း စြမ္းရည္ကို ေလွ်ာ့ခ်ထားလို႔ပါ။
အနီေရာင္ဂရိတ္ဖ႐ုသီး စားပါ
အနီေရာင္ ဂရိတ္ဖရုသီးကို ေန႔စဥ္စားသံုးတာေၾကာင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၈ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်နိုင္ပါတယ္။ ေဆးလိပ္အနည္းငယ္ ေသာက္သူျဖစ္ရင္ေတာင္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။ ဂရိတ္ ဖ႐ုသီးမွာ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ စီနဲ႔ လိုင္ကိုပင္းေတြ ႏွစ္မ်ိဳးေပါင္းၿပီး အဆုတ္ တစ္သွ်ဴးကို ေလထု ညစ္ညမ္းမႈ ဒဏ္ ေၾကာင့္ ပ်က္စီးမႈ မရွိေအာင္ ကာကြယ္ ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ပါလို႔ Haward တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ဖရဲသီးနဲ႔ ခ်က္ၿပီးသား ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာ လည္း တူညီတဲ့ အစြမ္းရွိတယ္လို႔ သိရပါ တယ္။

ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
BY GOOD HEALTH

ေအးခ်မ္းမြန္
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011. ေအာင္သက္ခုိင္ . All Rights Reserved
| Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map